Tips simple untuk berjaya dalam hidup

I sure ramai yang mesti nak berjaya dalam hidup masing-masing, just kita tak pasti macam mana cara yang betul. So ni just few tips yang simple maybe boleh buat rujukan untuk you all =)

1. Buat apa yang kita minat to others: okey, apa yang you all minat all the time? Bila kita buat sesuatu yang kita minat, sure you all akan dapat experience sebab when we do our hobbies at all time kita takde rasa bosan! Kalau bosan pun kejap jer, lepastu buat lagi dan lagi sampai kita expert dalam benda tu kan? betul tak?! Mostly apa yang kita buat akan ada relates to apa yang people mahukan, perlukan. So give them. Sampai satu tahap kita akan memberi dan menerima so jadi satu perniagaan! =)

2. Elakkan follow people: just be yourself, you kena kenal diri sendiri. Potensi diri, and must remember every people yang dilahirkan dalam dunia ni semua ada kelebihan dan kekurangan, all people know about it. Most important is, yakin pada diri you sendiri kenal diri you apa yang boleh dan tidak. So just go on with your own way dan tetapkan matlamat aku mampu!!

3. Kejar masa, masa itu emas: Ceh macam sasterawan ayat I. Macam I sekarang sweet 23, haha perasan muda. tapi bagi lelaki muda lagilah ni =D sebab makin naik usia makin ke slow-an proses pembelajaran kita. Masa muda nilah nak belajar, fokus on your important things untuk bekalkan masa tua nanti. Cheewah~

4. Pilih rakan yang sopan santun: eh takdelah sampai sopan santun. Tapi pilih rakan yang baik for your positive attitude. Give your spirit when your need it. Pilih rakan yang ada minat, hobi yang sama. Hampir semua sama. So you boleh tingkatkan lagi potensi diri ke jalan yang lebih jauh. You know, hidup ni bukan just untuk tempat bercinta dan cintai jer tau but lebih besar skop nya =)

Hm, I rasa just ni je untuk malam ni.. nanti ada lagi okey?! Bye! =)

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

Leave a Reply