Senaraikan Webhosting Malaysia yang anda tahu

host1Hari ni saya nak Gang Bloggers kongsikan disini mengenai penyelia webhosting yang kalian tahu walaupun kalian tidak menggunakan service mereka. saya harap kalian boleh memberi kerjasama. Tujuan post ini ditulis untuk kita sama-sama melakukan bedah siasat yang mana satu webhosting terbaik. Sedia maklum tiada benda yang PERFECT atas muka bumi ini, masing-masing ada kelebihan dan kekurangan tersendiri. Namun kita sebagai pelanggan pembeli haruslah membuat pilihan yang bijak bagi menjamin keselesaan kita terhadap service yang mereka tawarkan kepada kita.

Continue reading “Senaraikan Webhosting Malaysia yang anda tahu”

Webhosting bermasalah salah siapa?

webhosting

Semenjak baru-baru ini saya lihat memang banyak benarlah komplain server sana down dan server sini down. Dalam hal ini kalau berlaku pada Blogger gang agak-agak macam mana korang rasa? saya dulu pernah mengalami benda yang sama masa guna server US. Macam-macam masalah yang saya dapat, antaranya server down.. server tak serasi dengan blog wordpress sebab tak boleh upload gambar..suroh CMOD sana dan sini padahal benda tu tiada kaitan. Korang CMOD lah berapa puluh kali pun takkan jadi. Sebab benda tu semua punca dari setting pada server mereka.

p/s: pssstt kalau nak server mesra wordpress contact la saya yer..

Continue reading “Webhosting bermasalah salah siapa?”