Pengalaman beli iPhone X di Apple Store Malaysia Online

Beberapa tahun yang lalu saya ada  post berkaitan beli iPhone 5s, tahun ini saya post untuk iPhone X pula ya.

Caranya adalah sama, saya beli di website apple { https://www.apple.com/my/ }

Screenshot atas ni lepas saya buat order at website. Dia amik masa 3 hari saja untuk sampai depan rumah kita.

Lepastu, akan dapat packaging macam ni dalam kotak kecik. Courier tak call pun, estimate 3pm dia akan sampai.

Kali ni saya tak sempat screenshot lepas buka packaging sebab terlalu teruja. haha.

Tapi kena be alert, dalam masa 3 hari tu, kena selalu cek email dengan message. Apple akan inform melalui tu.

Okay, tujela nak share selamat membeli.

Pengalaman beli iPhone 6 di Apple Store Online Malaysia

 

Kali ini saya nak kongsikan pengalaman beli iPhone6 secara online di Apple Store Malaysia.

Sebelum saya melakukan pembelian, sebenarnya saya pergi ke Machines, KLCC dahulu sebelum melakukan pesanan secara online pada ke esokkan harinya.

Di bawah merupakan tracking rekod untuk DHL courier selepas saya lakukan order dan pengesahan di buat pada Apple Store.

DHL Record Tracking Courier

 

Order kali ni, saya order sekali dengan iPhone 6 leather case.

DHL Shipment 1/2

 

DHL Shipment 2/2

 

Pengalaman beli iPhone5s Leather case di Apple Store

Setelah hampir setahun saya menggunakan iPhone 5s, barulah tergerak nak memiliki dan guna leather case untuk iPhone 5s. Sebab sebelum ni saya hanya pakaikan silicon case yang biasa, itupun beli di Lowyat Plaza dalam RM20 ringgit, bila sudah 6 bulan pakai, warna case bertukar jadi warna kuning dan nampak comot.

Dua minggu lepas saya walk in ke Machine di KLCC, tapi tak jumpa case yang sesuai dengan jiwa. Lepastu apa lagi, surf Online Apple Store Malaysia beli online terus.

Okeh now dahpun sampai dan pakaikanpun. Alhamdulillah setakat ni puashati.