Siapa yang kenaliku, maaf dipinta

This entry is rather personal and dedicated to anyone who, knowing me since the time period of schooling at SMK Taman Jasmin, two of my regular contact to this day. Please have a soft read.

Kepada kawan SMK Taman Jasmin 2.

Kepada Hafiz: Saya tak tahu macam mana ingin mulakan.. Tapi saya ingin tujukan kepada best friend saya. Ingin minta maaf kepada Hafiz kerana selama ini aku selalu menyusahkan Hafiz bila nak pergi ke mana-mana, mesti minta teman, sehinggakan menganggu urusan Hafiz dengan kawan Hafiz yang lain. Aku juga banyak sangat bertanya sehingga Hafiz penat nak layan kerenah aku.. walaupun Hafiz tak pernah cakap BOSAN sekali pun tapi hati halus aku mengatakan aku terlalu sangatlah minta tolong even aku ni seorang lelaki. TAPI sebenarnya kalau pergi ke sesuatu tempat, memang aku suka berteman atleast seorang. Sebab aku bukan jenis yang jalan kemana-mana sorang-sorang. Hafiz tahu la kan kalau jalan dengan kawan-kawan ni kita dapat berbual sambil ke destinasi yang hendak dituju.. so hidup ni tak bosan dan boring.. BTW, terima kasih banyak-banyak kerana Hafiz dengan Fadli baru-baru ni teman aku pergi SSM nak renew syarikat.. kehadiran korang memang aku hargai sangat cuma aku tak luahkan *tunduk tersipu-sipu*

Kepada Mah: Ingin meminta maaf dengan Mah juga sebab FIRST TIME aku tegur Mah secara mengejut dan menyebabkan Mah naik marah. Meskipun aku dah minta maaf dengan Mah tapi dalam hati aku masih terPAHAT rasa kekesalan tu. Aku minta maaf sangat-sangat, bila bercakap dengan Mah..Mah sangat baik.. sehinggakan dengan layanan begitu baik sampai aku rasa serba tak kena dengan teguran tempoh hari. Ya aku faham aku silap dan aku mengaku teguran aku agak keras. Aku dapat rasakan mungkin Mah terasa.. aku cuba memperbaiki diri aku supaya terus dapat menegur dengan penuh hikmah di akan datang. Kalau Mah tahu Mah la orang pertama yang marah pada aku..dan Mah juga orang pertama yang aku tegur.. Semenjak aku menegur Mah, Mah nampak seperti berselindung.. maksudnya tak story pada aku tentang kehidupan Mah yang sebenar.. means Mah selalu cover. Untuk pengetahuan Mah, aku pun takPERFECT mana dalam agama.. apa yang aku buat sekarang just praktikkan apa yang aku belajar.. tapi itulah sebab silap cara… Mah berselindung.. sebenarnya aku tahu kisah hidup Mah yang lepas.. tak perlu cover. Kita kan kawan lama.. tak perlu malu.. aku suka jika kau berkongsi perihal hidup kau.. mana tahu kita boleh saling menasihati dan bertukar pendapat. Manusia selain Nabi Muhammad tak akan terlepas daripada membuat SALAH & SILAP.. begitu juga dengan aku Mah. So lepas ni jangan la berselindung.. bercakap macam biasa.. jadilah diri Mah yang sebenar.. jangan sebab teguran tempoh hari Mah rasa janggal dengan aku.. maaf yer.. I am very-very sorry.. *buka dah merah dah ni*

Semalam… Hanyalah tinggal kenangan,

Hari ini… Tetap dengan kenyataan,

Esok… Menaruh harapan,

Lusa… Cita-cita,

Seterusnya… Hanyalah angan-angan,

Jangan berjalan di hadapanku,

Kerana aku bukan pengikut yang baik,

Jangan berjalan di belakangku,

Kerana aku bukan pemimpin yang baik,

Tetapi… Berjalanlah seiringan denganku,

Kerana mungkin kita bisa menjadi teman yang baik..

FINALLY, I Love BOTH of you

When I have finished write this entry.. I gelak PUAS-PUAS! I am sorry for the over SKEMAs & POYOs tu. Saya TAK KESAH OK! Because only you knowing me, other than you do not know me 😛

HAHAHAHAHA… Ouuuuh.. *I am shy*

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

Leave a Reply