Review Maxis Wireless Broadband

2012-12-22-365

Masih ingat lagi tak last time I have write about Jimatkan Broadband melalui Hot Ticket Hotlink? Ada kebaikan dan keburukannya sebenarnya. Apabila sistem yang dikendalikan Maxis ada masalah, yang tekan *100# tu hot tiket pun terlibat sama. The bad things is bila kita contact prepaid customer service kena telan RM1.++ lagi, if you gagal nak cakap dengan mereka kena telan juga! Dua kali call kena charge RM3.00++ dah kat situ, so this is a bad side on Hot Ticket yang I guna empat bulan sudah, bila sekali dia buat masalah tak fikir panjang, cari pengganti dan tadaa!! My dad says ada orang maxis tengah promote Wireless Maxis sekarang, harga pun boleh tahan murah juga, tak la murah but we can afford la money paid everymonth kan. So we just deal tanpa fikir panjang.

Dengan plan ni kita akan dapat Unlimited Access to Facebook! Jadi quota wireless broadband ni takkan terjejas kalau akses facebook, 24 jam access pun tiada masalah! Ada lagi 2 GB untuk Maxis Hotspot Internet dan Storage 5 GB free dengan plan ni. Semua ada empat pilihan modem usb, so yang ni Wifi modem ada charger guna USB jadi boleh carry dimana kita pergi, simple kan?! Speed yang ditawarkan 21 Mbps untuk modem ni, just few days using, it’s okey!

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

Leave a Reply