Pengalaman beli iPhone X di Apple Store Malaysia Online

Beberapa tahun yang lalu saya ada  post berkaitan beli iPhone 5s, tahun ini saya post untuk iPhone X pula ya.

Caranya adalah sama, saya beli di website apple { https://www.apple.com/my/ }

Screenshot atas ni lepas saya buat order at website. Dia amik masa 3 hari saja untuk sampai depan rumah kita.

Lepastu, akan dapat packaging macam ni dalam kotak kecik. Courier tak call pun, estimate 3pm dia akan sampai.

Kali ni saya tak sempat screenshot lepas buka packaging sebab terlalu teruja. haha.

Tapi kena be alert, dalam masa 3 hari tu, kena selalu cek email dengan message. Apple akan inform melalui tu.

Okay, tujela nak share selamat membeli.

8 Replies to “Pengalaman beli iPhone X di Apple Store Malaysia Online”

  1. Salam nak tanya sikit pasal iphone ni. Saya bercadang nak beli iphone 8 plus. So dkt sini nak tanya iphone akan buat keluaran baru lagi tak lepas ni? Sebab nak tunggu harga turun sikit lgi utk sye ambil iphone 8 plus yg RM3,999 so agak2 apple akan buat keluaran baru tak lagi lepas ni? Sebab kalau apple buat keluaran lagi harga yg RM3,999 secara automatic akan turun. So, apple bile eh ada pulak buat keluaran? Mana tahu boleh tunggu lgi utk harga turun lgi.

    1. setiap tahun Apple akan keluarga model terbaharu. Mereka akan lancarkan pada bulan september setiap tahun dan akan memasuki Malaysia dalam sebulan dua. Harga model terdahulu akan diturunkan macam kebiasaan apabila ada model yang baru.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.