Palestin Gaza Diserang

Hari ini aku bangun lambat sikit sebab malam semalam tido lambat maklumlah sume meng-explore codec website seperti file php.. html dan lain-lain. Pagi ini aku bangun dengan lemah dengan terasa berat dikepala. Aku bergegas bersihkan diri dan pergi ke Kolej.  Alhamdulillah aku selamat sampai walaupun membawa kereta sederhana laju. Sampainya di Kolej.. “Wey nik!!” kau tengok tak berita terkini mengenai Palestine?..

Di Palestin sempadan Gaza dan mesir beberapa hari lepas kena serang lagi. Huh! Bila la Palestin nak aman nih.. baru ni je mereka lakukan gencatan senjata kejap.. pastu semalam pulak tiba-tiba Israel serang Gaza balik.. Memang benar apa yang dikatakan oleh Al-Quran.. Israel dan Yahudi ni ialah bangsa yang degil.. Degil sangat-sangat bukan sikit-sikit dah.. Jadi hanya satu cara untuk menghentikan mereka iaitu dengan cara berperang.. kerana mereka ini akan terus memusuhi Islam sehingga hari kiamat!

Dibawah saya sertakan 2 video berkaitan Palestin dan Pejuang Hamas..

Naik semangat saya tengok video di bawah nih

Video mengenai semangat Hamas mempertahankan Palestin

Selamat Membaca dan menonton.. Allahu Akbar!

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

4 thoughts on “Palestin Gaza Diserang”

  1. salam.. sy da bace penulisan kamu n dah ngok video palestin.. bgus la.. sy pun nak saran kat smua org supaya berjihadla mnentang laknaktullah.. bukan cara perang gune cara lain.. boikot brgan pun bleh juga.. kira dan bantu tue.. betul x?

Leave a Reply