Lucky month on Ramadhan

ramadhanco

ramadhan picture credit by Noor Maryam

Bulan Ramadhan merupakan bulan yang bertuah! Inilah “first words” yang terlintas di kotak fikiran bila terasa sedikit bahagia dalam diri. Rasa macam ni bukan senang nak dapat tambah-tambah lagi masa assignment yang berbalun-balun membuatkan kita “busy” yang teramat sangat sampai terlewat hendak solat. Bulan Ramadhan juga bulan hikmah dan berkat. Tambah-tambah lagi bulan ini merupakan permulaan kepada semester 3 “final” untuk kos “Komputer Science”.

p/s: alhamdulillah berkat-berkat!

Masa habis “final exam” semester 2 punyalah bosan, kedekut sungguh lecture sebab bagi 2 weeks holiday. Tapi bila buka balik masuk semester 3 ni rasa macam sambung cuti jadi sebulan sebab masa sepatutnya kelas ada lecture takde. “Ada hikmah juga sebab sabar rupanya” dalam hati berkata. Lecture pun malas nak mengajar tambahan pula student sendiri yang macam biskut kejap ada kejap takde.

p/s: jangan ada lucture baca sini dah le… =.=”

Well walaupun cuti ni nampak macam cuti tapi selalu je tak cuti online mengadap komputer hari-hari T____T . Kalau keluar pun pergi bazar Ramadhan di Kuarters KLIA depan kelompok 9 ke (dah lupa dah) =.=”

p/s: yang tak luckynya.. biasa tahun-tahun lepas sempat berpuasa dikampung. Tahun ni nampak gaya tak pun.. T________T

Tapi tahun ni dengan tahun lepas jika dibandingkan tahun ni tahun yang paling “busy” sebab banyak urusan yang melibatkan online… Oooh… so tied =.=”

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

2 thoughts on “Lucky month on Ramadhan”

Leave a Reply