Islam ditumbangkan dengan mudah

symbols_of_islam

(Gambar hanya perhiasan)

Korang sayang ke.. Korang jatuh Cinta ke dengan agama kita agama Islam? Apa yang korang mampu buat jika agama Islam di pertikaikan? Korang ni tak berhati perut langsung.. Biarkan agama Islam dipertikaikan oleh penganut agama yang lain. Takkan korang nak dengar dan buat bodoh je? um?

Kalau korang tak sayang dan tak cinta walaupun sedikit 0.01 persen? Islam dah banyak lindungi kita dari segala serba serbi dan aspek.. Contohnya yang terdekat ni, maruah kaum hawa terbela di bawah pemerintahan Islam (kalau ada buat la, nak buat pun taknak!). Macam mana Islam melindungi kaum hawa? iaitu Islam perintahkan kaum perempuan menutup auratnya.. Korang tahu tak apa itu aurat yang sebenarnya? Kalau tak tahu susah la.. Bab tutup aurat pun korang susah nak buat apa kes? (kaum hawa sahaja). Aku ada banyak tengok kebanyakan perempuan dalam linkungan umur 18 sehinggalah umur 30.. (tua pun ada).

Ekonomi

Bab ekonomi, yang korang mengamalkan riba kenapa? Korang tahu tak. Kalau korang kaji betul-betul bangsa Yahudi mereka tidak mengamalkan unsur-unsur riba didalam urusan jual beli mereka, kerana mereka tahu jika bab yang agama Islam melarang umatnya buat.. mesti ada sebab punya. Islam tidak melarang dengan membabi buta.. dengan kata lain main suruh buat je.. tapi ada hikmah disebalik suruhannya. Korang tahu, jika ekonomi dunia berada pada tahap kritikal.. mereka (Yahudi) tidak runsing pun walaupun sedikit..kerana mereka tidak melaksanakan amalan riba dalam ekonomi negara mereka. Tak percaya? Hah! belek la buku mana-mana di perpustakaan ke.. surat kabar ke.. internet ke.. gerenti ada punya. Bezanya berada dalam berlainan bahasa.

Hiburan

Kata tokoh *Freemansory – Kita hendak tumbangkan Islam bukan melalui perang. Tetapi kita lalaikan anak-anak muda mereka dengan hiburan..perbanyakkan pesta hiburan. Mengalakkan seks, wujudnya gejala “Couple”. Supaya mereka ini lupa untuk mempuan amal ibadat mereka kepada Allah s.w.t.

Korang suka hiburan? Aku pun suka jugak.. tetapi bukan semua kategori la.. kebanyakan genre yang aku suka dari R&B, POP, Rock (just many), blues. Tu je.. Techno yang rentak sederhana tidak terlalu extreme.. Bab hiburan nih.. huih.. Sebenarnya kita diserang! Contohnya video dibawah nih dah memadai untuk dibuat contoh..

[pro-player]http://www.youtube.com/watch?v=WmfasWzdyHs[/pro-player]

Contohnya sekarang ni Jom Heboh, Starz, Akademi Fantasia.. dan adakan konsert panggil artis Hollywood.. macam baru-baru ni dorang panggil Rihanna ke Stadium Bukit Jalil.. aku bersyukur giler sebab dengar dia tak jadi datang..

HAHA.. belum masuk bab boikot.. ni pulak Iklan Coke by artis Malaysia kita..

[pro-player]http://www.youtube.com/watch?v=Y1_jH1Owsaw[/pro-player]

yang aku pelik bukan ke sebelum ni kata Coca Cola ni bantu Yahudi Zionis untuk tumbangkan Islam? Kenapa rakyat kita sendiri yang siap nyanyi mempromosi Coca Cola ni.. Dan siap heboh ketika dahulu kala.. air coke ni ada dicampurkan sedikit arak? Tatau la betul ke tidak..

Pergaulan

Perkara yang masyarakat kita anggap biasa ialah, bersentuhan tangan diantara lelaki dengan perempuan (bukan mahram) atau pun Ajnabi (orang asing) nak tau lebih lanjut rujuk  mana-mana buku tentang pergaulan.

Shuffle

Bab shuffle pulak, aku tengok gejala shuffle dah mula merebak dah di Malaysia nih.. Kalau dilihat gerakan shuffle ni tak salah, sebab ia sejenis tarian.. yang menyebab kita lalai tu.. Alunan music dia guna Techno… boleh menyebabkan kita menjadi khayal atau lagha… meh tengok video ni..

[pro-player]http://www.youtube.com/watch?v=W51pa8XIL8Y[/pro-player]

(video ni dari Jepun kot. Tak pasti)

[pro-player]http://www.youtube.com/watch?v=UZAfSD1Misw[/pro-player]

(ni dari Malaysia)

Pakaian

Ni bab pakaian pulak, um.. Aku rasa lelaki ni tiada masalah bab pakaian, cumanya.. mereka ni kena jaga parah lutut mereka supaya tidak dilihat sesama lelaki dan perempuan.. ni kan bahagian aurat.. Lelaki juga sering buka baju, kadang-kadang tu keluar rumah pun main selamba tidak memakai baju.. tu aurat tu..

Jika perempuan apatah lagi.. lagilah ketat hukum bab aurat ini dalam Islam. Aku lihat memang ramailah perempuan ni memakai baju dan seluar.. dua-dua ketat.. aku pun terasa hairan.. macam mana meraka boleh pakai  pakaian yang sebegitu ketat.. pergi ke hulu ke hilir seperti biasa tiada rasa malu dihati. Perlulah diingatkan, lelaki jika melihat perempuan berpakaian sebegitu ketat.. walaupun berlengan panjang.. tolonggggg lah.. jangan sampai terlalu ketat.. dan kebanyakan mereka memakai seluar jean.. memang ketat la seluar jean ni.. Belum bab bertudung, walaupun korang pakai tudung tapi pakai baju dan seluar sebegitu ketat.. lebih kurang sahaja tidak memakai apa-apa.. Aku suka sebab mereka dah pakai tudung.. dah cantik dah.. alhamdulillah.. aku pun suka berkawan dan melihat perempuan bertudung.. tetapi biarlah complete set jangan bahagian tengah ke bawah.. kantoi beb! Tak rock la.. Dorang pakai sidai je tudung.. di atas bahu.. korang nak sidai tuala boleh la..

Di bawah ni adalah contoh pemakaian tudung yang aku maksudkan.. Aku amik gambar ni dari web lain untuk dijadikan contoh sahaja..

g_s_b

(Cari ni dah betul. Tetapi tak tutup penuh. Belah kanan, kiri ok dah. Contoh je ni)

Kalau di bawah ni yang bertudung sempurna.. insyaAllah..

g_m_b

(yang ni insyaAllah betul. Sejuk mata ibu mengandug :))

Aku ni bukan apa, bukan nak sibuk tepi kain orang, tetapi hanya memberi nasihat… bab aurat ni kaum hawa memang perlu sangat-sangat ambil perhatian.. sebab lelaki ni.. jika lihat sudut-sudut tertentu daya imaginasi mereka terlalu mendalam.. dan satu lagi, jangan ingat lelaki ni suka kepada perempuan yang tidak menjaga maruah dia.. hanya lelaki yang nak bersuka ria je.. Bila dia dah nak berkahwin.. gerenti dia cari yang dari golongan baik-baik. Jika you all tak percaya kataku ini.. tak mengapa.. suatu hari you all akan tahu juga… Because We All love you Muslimah… Kalau you all tiada, tiada lah kaum adam di atas muka bumi ini untuk memimpin Islam, negara dan melindungi korang jugak..

*Freemansory ialah gerakan yang memusnahkan Islam secara halus. Iaitu melalui pemahaman. Sukar untuk menjejaki gerakan mereka.

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

7 thoughts on “Islam ditumbangkan dengan mudah”

Leave a Reply