Pengalaman beli iPhone 6 di Apple Store Online Malaysia

 

Kali ini saya nak kongsikan pengalaman beli iPhone6 secara online di Apple Store Malaysia.

Sebelum saya melakukan pembelian, sebenarnya saya pergi ke Machines, KLCC dahulu sebelum melakukan pesanan secara online pada ke esokkan harinya.

Di bawah merupakan tracking rekod untuk DHL courier selepas saya lakukan order dan pengesahan di buat pada Apple Store.

DHL Record Tracking Courier

 

Order kali ni, saya order sekali dengan iPhone 6 leather case.

DHL Shipment 1/2

 

DHL Shipment 2/2

 

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

19 thoughts on “Pengalaman beli iPhone 6 di Apple Store Online Malaysia”

    1. Claim dekat machines/switch tapi saya sendiri tiada pengalaman claim warranty sebab setakat hari ni tiada apa-apa masalah pada iPhone yang saya pakai.

    2. Claim dekat machines/switch tapi saya sendiri tiada pengalaman claim warranty sebab setakat hari ni tiada apa-apa masalah pada iPhone yang saya pakai.

    3. Claim dekat machines/switch tapi saya sendiri tiada pengalaman claim warranty sebab setakat hari ni tiada apa-apa masalah pada iPhone yang saya pakai.

    1. kalau beli iPhone 6 di Machines sama sebab sah mereka authorized retailer dan bukan Telco set, Telco set hanya kalau beli melalui DiGi, Celcom ataupun Maxis, dan yang terbaru UMobile.

    2. penambahan, cuma bab claim warranty agak kurang kualiti jika beli menggunakan Telco. Direct claim lebih baik, kalau nak claim direct, beli juga kena direct.

  1. ic… sbb smlm pun de beli brg online… gune DHL.. tp bila chek dlm sistem still xde info ape2 brkaitan pnghntran…hurmmm

    1. isee, you beli barang apa? normally akan akan something inform untuk tengok tracking code. dari page tu kita akan tahu.

  2. lepas buat order dan bayaran, barang tu akan terus pickup dari singapore, boleh lihat salinan DHL courier tracking shipment yang sy sertakan diatas. biasa order pagi dalam 10-11am, petang terus dia pickup untuk hantar ke esokkan harinya ke Malaysia. rekod dalam sistem terus ada belah petang, rujuk salinan atas.

  3. bro selalu brape lama proses pnghntran tu akn masuk dlm sistem? cnth post arini..mlm tu dh de dlm sistem dah ker cmne…

Leave a Reply