Finally buy hosting from Shinjiru.com.my !!

Alhamdulillah dan yeppy!! haha.. Setelah berminggu lamanya pening aka fenin mencari & memilih penyelia hosting yang terbaik akhirnya saya memilih Shinjiru.com.my! Yes betul, saya baru je minggu lepas..hukhukhuk.. (^_-) Wokey.. Alkisahnya macam ni, saya mula memohon hosting pada Shinjiru.com.my pada Jumaat minggu lepas, oleh kerana waktu berniaga mereka hanya pada 5 hari bekerja iaitu Isnin hingga Jumaat.. Pembelian di tangguhkan sehingga hari Isnin iaitu semalam…

Bila tibanya pagi semalam saya dah tak sabar dah..huhu tapi yang geramnya petang semalam baru dapat ahaha.. so.. pengakhiran ceritanya semalam jugaklah saya mengupdate server Website saya (bukan blog ni eh!) ada website saya satu lagi…(rahsia) hohoho!.. proses mengemaskinikan (DNS) Domain Name Server mengambil masa 24 jam atau lebih, bergantung pada kelajuan sistem update dia.. psst.. server dia laju sih! dan uptime pun bagus gak boleh lihat sini status server dia Excellent! dari tahun 2006.. Jadi apa tunggu lagi? Jika kalian belum membeli hosting, belilah dengan Shinjiru.. Sila klik sini untuk melihat dan beli!

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

Leave a Reply