Exam week

Salam.. dah lama tidak kutemu korang… mueh3.. okeh.. maaf banyak-banyak untuk semua kengkawan, minggu ini merupakan minggu exam bagi SSK di Kolej Teknologi Timur (KTT). Jadi sibuk sikit dengan mengulangkaji nih.. Mudah-mudahan saya mendapat keputusan yang baguih bila dapat keputusan kelak..insyaAllah… Hari ini merupakan hari pertama saya menghadapi peperangan dengan exam.. alhamdulillah, kebanyakan soalan dapat dijawab dengan smooth..

Final examnya esok aje.. exam hanya 2 hari.. sehari 2 subjek.. hari ni alhamdulillah la senang aje.. besok belum tentu sebab besok saya akan menghadapi exam BI dan Math.. muehhehe… Math ni garu kepada la bile nak jawab.. sebabnyer rasa agak sukar nak menjawabnyer.. straight to the point cakap.. so you all boleh share tips tak untuk menjawab Math nih?…. Mai la share..

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

16 thoughts on “Exam week”

  1. satu lgi.. bljar la dgn org yg memahaminya.. jgn kita pinggirkan mrk.. spt apa yg berlaku ke atas sy.. smoga kejayaan nik diberkati slalu..

    1. ok kak… Nik akan cari dan belajar sekali dengan mereka yang pandai-pandai. Nasib baik mereka tidak sombong, masa Nik di Sekolah menengah dulu.. kita nak mendekati dia, tapi dia yg meminggirkan kita..

      insyaAllah.. amin..

  2. salam, nik..
    bgi saya math la subjek yg plg besh..
    math la subjek yg bgi sy rse hidup..
    klau semester tu xde math, agaknye sy x bernyawa la kot..
    hehe..
    apa2 pun, cara2 nk handle math ni, nik kna byk buat latihan je.. org kate, practice makes perfect..
    slmt mencuba.. insya ALLAH, nik bleh lakukannye..
    amin..

    1. wsalam kak..
      er.. ehe.. paling best? bila belajar memahami pun rase susah.. sangat..
      kiranya kak ni peminat sub math la ye.. yup.. klu nak perfect math kena byk buat latihan.. tapi tu la.. mengadap lama sikit.. rase tak faham.. trus give up.. haih..

      insyaAllah kak.. I will try my besh..

      1. nik, semua benda pun susah.. klau kita nk, kita akan berusaha utk dptkannye.. btul x? ttg give up tu.. berusahalah atasinye.. nik pun tau kan.. klau pendakwah2 islam terkenal tu give up.. sy yakin yg islam xkan smpai ke tanah melayu.. apa2 pun, sy doakan yg terbaik buat nik.. amin..

  3. Salam’alaik…

    Wahh… dah mula exam yer… ana rasa baru je anta start class… haha…

    Sem ni anta amik brape subjek? dan subjek apa?

    Klau psal Math, anta jgn sekali-kali tanya ana, ana bukan kepala math, haha… Math menakutkan ana… huih, seram…

    Faiz’s last blog post..Apa itu RefererX?

    1. W’salamzz..

      aha.. haah.. peperangan exm sudahpun bermule..
      sem ni.. amik –> Asas Komputer –> Asas Internet –> BI –> Math (Danger Sub!)
      ehehe… math mmg danger, tapikan lecture ana mmg kate.. kacang ajer.. hahaha.. dlm hati dup dap dup dap.. nak menjawab… ^_biggrin

Leave a Reply