Concert Beyonce 2009 Malaysia: Negara Islam boneka

concert_2009Hah! Beberapa hari lalu aku TERRRRR-Sangatlah terkejut kerana Konsert Live penyanyi barat yakni Beyonce siapa yang tidak kenal dengan suara yang lantang. Paling best pun lagu yang bertajuk “Halo”.

Eh.. sebelum aku lupalah.. bukan ke sebelum ni ada pihak atasan mendakwa Malaysia ini merupakan negara Islam? Itu Islam plastik ke sekular ke atau Islam dari Al-Quran & hadith? Eh ini buat aku kelirulah (kata orang jahil). Eh pergilah ramai-ramai tak mengapa boleh buat dosa banyak-banyak kubur masing-masing ada sendiri tak kongsikan?

Benda ni tak boleh cakap banyak, orang yang tiada ilmu agama tak boleh kata apalah. Kecuali tuan empunya diri inginkan ilmu agama itu sendiri bukannya nak makan suap saje.

Bab macam ni hurai panjang lebar pun tiada guna. Tapi aku ada belajar mengenai tanggungjawab pemimpin antaranya berbunyi..

  • Pemimpin mestilah tegas dan tabah
  • Pemimpin mestilah komited dan jujur
  • Pemimpin mestilah punyai misi dan visi
  • Pemimpin mestilah memiliki “empati” yang tinggi
  • Pemimpin mestilah memiliki kredibiliti & integriti yang tinggi
  • Pemimpin mestilah bertanggungjawab dan akauntabal dengan tanggungjawab

Ini ciri-ciri yang biasa ada dalam buku akademik. Tidak termasuk pemimpin yang dimahukan dalam Islam.

Aku sebenarnya malas nak tulis entri pasal ni, kerana benda ni semangnya HARAM didalam Islam. Ini bukannya pertama kali Malaysia menjemput undangan artis barat. Sudah banyak kali. Tetapi mereka ni bebal sangat agama Islam dipermainkan sendiri oleh pemimpin Islam (sekular). Pasal Haram Halal lihat aurat wanita pun tidak dapat dibezakan.

SOOO… tak sah kata apalah jika orang bukan Islam juga Menghina Islam, kerana penganut Islam sendiri juga menghina agamanya sendiri. Hey all, come on lah sampai bila kita nak makan suap dengan pemerintah ni. Cubalah fikir sikit ini melibatkan akidah dan tauhid. Be open mindedlah sikit jangan kolot. Pasal girlfriend, couple semua tu boleh youall open minded. Takkanlah pasal benda ni nak marah-marah. Be open mindedlah sikit. So please, jangan mempermainkan Islam..

Harap sangat concert haram ini dibatalkan… god please help us..

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

6 thoughts on “Concert Beyonce 2009 Malaysia: Negara Islam boneka”

  1. ntah ler..aku pun xphm dgn org skrg ni..ptt pramugari pkai la bju kurung or kebaya..baru la nmpk ciri2 malaysia skit..ni x, pejadahnya gi pakai skirt

  2. menteri kebudayaan kata,

    beyonce tak langgar undang-undang..dan TAK BUKA AURAT ^_omg (???)

    mcm aneh heh, nanti beyonce buat konsert di malaysia, pakai tudung agaknya. ^_laugh

Leave a Reply