Apabila panggung berwayang dipenuhi cerita

Hazwan berjalan-jalan bersama kawan lamanya Hafiz di sebuah taman perumahan sambil memandang ke langit dan melebarkan tangannya.. “Suuuuup…suuuuup berdesuuuup”…satu bunyi pelik keluar, Hazwan bertanya apa yang kau sebut “Suuuuup…suuuup…..berdesup tu?” Kau gian nak hirup sup ‘gear box’ ke? Kalau kau nak aku boleh belanja, sekarang aku tengah gembira ni!. “Kehek..kehek”, Hazwan mempelawa sambil tersenyum sendirian.

“Alah, kau ni kesitu pulak dia..aku tahu kau dah bahagia sekarang..dah luahkan segala perasaan pada seseorang kan..kan..kan?” Hafiz mengusik.. “Orang cakap tentang panggung wayang ni, tak pernah kering dengan cerita-cerita baru”, Hazwan berkata sambil simpul-simpul.. “Itulah, cerita The Karate Kid 2010 pun aku tak sempat pergi tengok lagi, ni dah keluar Toy Story 3”, Hazwan merungut..

Okey-okey titik noktah! Drama dah habis!

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=v_FfHA5whXc[/pro-player]

Cerita diatas hanyalah rekaan semata-mata tiada kaitan dengan mana-mana pihak yea (^.^). Alahai, tak dapat embed pulak video ni. Sobs T_T

Sebenarnya, teringin nak tengok The Karate Kid 2010.. tapi masa tak mengizinkan lagi. Kawan-kawan pun sibuk saja memanjang. Jadi buat masa ni tengok ‘thriller‘ sampai muntah darah, lepas tu sama ada ‘download‘ di internet atau pergi wayang. Tengoklah macam mana. Tak ada sesiapa nak temankan saya ke? Sobs T_T

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=lPzmk1rEPzw[/pro-player]

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

Leave a Reply