Anak buah Israel di Internet (Gigya.com) #2

gigya(Gigya.com Datacenter based on Israel)

Salam,

haih letih saya membelek, mengexplore, membelek dan menyelidik. Ternyata banyak juga rupa-rupanya website dibawah pemerintahan Israel ni. Nauzubillah minzalik. Saya yakin bukan semua orang tahu pasal perkara ini, sebab kebanyakannya pengguna internet hanya tahu melayari, mencari dan mendaftar pada web yang percuma tanpa menyelidik. tanpa rasa was-was pada sesuatu web tersebut..

Sebenarnya isu ini ada sudah saya bangkitkan pada posting yang lepas, boleh baca disini Tolong jangan guna Fotopages!, post ni saya tulis mengenai Fotopages.com dan ia memang web Israel. Post kali ni pula pasal Israel juga. Tetapi web kali ini ia berdekatan dengan flash widget yang sering digunakan terutamanya pengguna Myspace, Friendster tidak lupa juga penggunaka blog sama ada blogger mahu pun wordpress serta web extension yang lain.

Sebenarnya web ini kita tidak guna direct kepadanya, tetapi ada link-kan pada web tersebut. Oleh sebab itulah ramai dikalangan kita pengguna widget mp3 flash, Hijri Calendar tidak terkecuali juga saya sendiri pernah menggunakan dulu. Web yang saya maksudkan (yang diketahui) ialah, al-Habib. Web ini tidak popular sangat (rasanya), tu pun kebanyakan orang Islam menggunakannya.

Ni saya ada copy satu kod (al-habib) dari Al-habib widget:

Saya menyeru kepada kawan-kawan blogger agar mencari alternatif lain, berhati-hati guna flashfetish.com & widget al-habib, serta web widget flash yang menggunakan link ke Gigya.com. Web lain saya tak sempat nak siasat lagi, tetapi insyaAllah.. jika ada berita terbaru saya akan post di sini. Moga post tidak seberapa ini akan mendapat info tambahan buat pembaca.

Author: nikhanz

Hai, saya Nik. Terima kasih kerana layari blog saya! Ikuti saya di laman sosial terpilih.

4 thoughts on “Anak buah Israel di Internet (Gigya.com) #2”

  1. nmpknya ada sesuatu yang menarik dan wajib untuk diketahui oleh muslim sekalian menarik ni..mintak kebenaran copy di blog saya ya….dan sebagai balasan saya akan backlink ke blog anda…

  2. sorry nick, yearsterday after I copy your article n then post it into my blog, then I try to delete d article back… I thought that d article in my blog have been deleted… today I notice that it is not been deleted yet… My apologies…

    1. its fine, by the way.. why your delete it? its okey to copy. just put link back to my nikuve.my.
      This articles very important to everyone, especially to Muslim people. Mostly not all know about this. So I suggest to you, copy it and put to your blog.
      but if not want, never mind.

      good luck.

Leave a Reply