Menerima tempahan buat website dan Ecommerce

img_7490

Pengenalan Shoppingcart, Ecommerce, BlogShop

Ecommerce, shopping cart, blogshop merupakan kemudahan pembelian secara online. Jika sebelum ini menggunakan manual bank transfer, kini bayaran automatik menggunakan FPX, Malayan Banking Berhad, CIMB Berhad dan BankIslam Berhad lebih mudah.

Sebelum ini, terhad hanya MolPay, dan iPay88 selain syarat yang cerewet untuk dipenuhi bagi peniaga online baru. Hadirnya Billplz lebih mudah dengan caj perkhidmatan yang rendah kurang prosidur. Billplz menggunakan konsep collection untuk menerima bayaran. Continue reading “Menerima tempahan buat website dan Ecommerce”

Pengalaman berhenti kerja

Start tengah bulan dalam tahun 2015 dah terasa bahang kegawatan ekonomi dekat Malaysia nih.. cuma tak berapa nak terasa lagi sebab masa ni aku baru setahun lebih kerja makan gaji.. banyak benda aku kena belajar dalam selok belok hal sampailah ke tahap EPF, Socso.. bab bab duit ni..

Mood kali ni aku nak kongsikan berdasarkan experience aku nak tahu hint awal yang company tu ada financial problem dan bila korang dah tahu kenalah segera ambil tindakan.. janganlah sampai dah teruk sangat sampai korang tak boleh enjoy your life.. barulah terhegeh nak mencari.. maklumlah bila cari bukan terus dapat… kena tunggu panggilan interview satu hal.. terpilih untuk kerja pun satu hal.. ikut rezeki masing-masing.. Continue reading “Pengalaman berhenti kerja”

Menjual iPhone5s Gold terpakai

Menjual iPhone5S terpakai (secondhand) bagi mereka yang kurang kemampuan beli iPhone baru.

 
Kebetulan saya juga pengguna iPhone, dan ingin buka peluang khusus kepada pembaca belog saya ?

 
Jika anda peminat iPhone5S, anda yang saya cari. Sebab iPhone5 ni kalau genggam dalam tangan memang selesa dan meyakinkan.

 
Sila take noted, iPhone5s yang saya tawarkan ni adalah yang terpakai (secondhand), tapi masih seksi dan baru.

 
Ketahui lebih lanjut dengan, mesej saya di facebook, atau komen bawah ni ???