Remax – iPhone data kabel, nilai berpatutan

Setelah 3 tahun menggunakan iPhone – bermula dari iPhone 5s dan iPhone 6 ni baru pertama kali kabel data dan pengecas putus dan tak boleh pakai. 3 tahun baru putus. Cermat tak? haha

Sebelum ni fikir, kena pakai kabel original dari Apple je ke baru boleh guna. Tapi alhamdulillah, jenama lain boleh iaitu jenama Remax.

Pertama kali beli, dan baru 3 hari pakai, okay buat masa ni.


bukan hanya harga rendah, Rm17 tapi corak kabel juga menarik. So nampak special disitu. haha

Kalau yang asli, Rm89. Beza Rm72 ringgit. haha

Nak beli dimana? Pergi Plaza Lowyat – Level 3 – Sri Komputer.

Beza beli dikedai dan beli online, beli walk in boleh test drive lepas bayar. kalau beli online, takboleh test 😬

Menerima tempahan buat website dan Ecommerce

img_7490

Pengenalan Shoppingcart, Ecommerce, BlogShop

Ecommerce, shopping cart, blogshop merupakan kemudahan pembelian secara online. Jika sebelum ini menggunakan manual bank transfer, kini bayaran automatik menggunakan FPX, Malayan Banking Berhad, CIMB Berhad dan BankIslam Berhad lebih mudah.

Sebelum ini, terhad hanya MolPay, dan iPay88 selain syarat yang cerewet untuk dipenuhi bagi peniaga online baru. Hadirnya Billplz lebih mudah dengan caj perkhidmatan yang rendah kurang prosidur. Billplz menggunakan konsep collection untuk menerima bayaran. Continue reading “Menerima tempahan buat website dan Ecommerce”

Pengalaman berhenti kerja

Start tengah bulan dalam tahun 2015 dah terasa bahang kegawatan ekonomi dekat Malaysia nih.. cuma tak berapa nak terasa lagi sebab masa ni aku baru setahun lebih kerja makan gaji.. banyak benda aku kena belajar dalam selok belok hal sampailah ke tahap EPF, Socso.. bab bab duit ni..

Mood kali ni aku nak kongsikan berdasarkan experience aku nak tahu hint awal yang company tu ada financial problem dan bila korang dah tahu kenalah segera ambil tindakan.. janganlah sampai dah teruk sangat sampai korang tak boleh enjoy your life.. barulah terhegeh nak mencari.. maklumlah bila cari bukan terus dapat… kena tunggu panggilan interview satu hal.. terpilih untuk kerja pun satu hal.. ikut rezeki masing-masing.. Continue reading “Pengalaman berhenti kerja”